28 Ocak 2014 Salı

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

      Şöyle ilik gibi pişmiş olacak, dinlenmiş soğumuş üzerine de bol limon gezdirip mmmmm.... Ennn bi sevdiğim (: Ben barbunyayı o kadar severim ki, kuru baklagil şeklinde alırım, bir gece tuzlu suda bekletip tamamını haşlar paketler halinde buzluğa koyarım. Yemeğini yapmak istediğimde pişirmesi çok kolay olur (:
  • haşlanmış yarım kilo barbunya
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 orta boy havuç
  • 1 orta boy patates
  • 1,5 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 litre kaynamış su
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı kara biber
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • tuz
  • zeytinyağ
        Zeytin yağını tencerede ısıtıp küp doğranmış soğanları tamamen pişirin. Salçayı ekleyip kavurun. Havuç ve patatesi de barbunya boyutunda doğrayıp kavrulan soğana ekleyin. kaynamış suyu üzerine ekleyip baharatlarını serpin. 20 dakika kapağı açık şekilde haşladıktan sonra barbunyaları da ekleyip karıştırın. 5 dakika birlikte haşladıktan sonra kapağını kapatın ve 15 dakika dinlendirdikten sonra soğuması için bir borcama alın, üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek ya da limon dilimleriyle süsleyerek tamamen soğuyup dinlendikten sonra servis yapın.



        AFİYET OLSUN (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder