29 Ocak 2014 Çarşamba

FIRIN MAKARNA

      Haftalardır eşim benden fırın makarna istiyor, sonunda bugün sıra geldi. Hatta bugün mönü tamamen eşimin talebiyle oluşturuldu (: Portakallı enginar ve fırın makarna..
  • 1 paket delikli spagetti 
  • 500 ml sıcak süt
  • 1 çay bardağı soğuk süt
  • 1 dolu çorba kaşığı tereyağ
  • 1 dolu çorba kaşığı un
  • 1/3 çay kaşığı muskat
  • tuz
  • 200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
        Makarnayı bol tuzlu suda 10 dakika haşlayın ve süzmeden tenceresinde bekletin. Derin bir tencerede tereyağını eritip unu kavurun, sıcak sütü ekleyip çırpma teliyle karıştırarak topaklanmasını engelleyin. Tuz serpip muskatı rendeleyin, bir iki dakika pişirdikten sonra makarnayı süzerek beşamel sosun olduğu tencereye alın. Makarnayı sosa tamamen buladıktan sonra borcama boşaltın, üzerine bir çay bardağı soğuk sütü gezdirip kaşar peyniriyle kaplayıp 200 'C de ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek, yaklaşık 17-18 dakika, pişirin. Fırını kapatıp makarnayı içinde 15 dakika dinlendirip sıcak servis yapın.


            AFİYET OLSUN (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder