Havalar yeniden soğudu, bu bizim evde çorba zamanı demek (: Değişik çorbalar yapmayı severim; brokoli çorbası, bal kabağı çorbası, bezelye çorbası, vb. ama klasiklerin her daim başımızın üzerinde yeri vardır (:
- 2 küçük çay bardağı kırmızı mercimek
- 1 küçük patates
- 1 küçük soğan
- 1 küçük havuç
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 çorba kaşığı zeytinyağ
- 2 litre kaynamış su
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- pul biber
- kara biber
- tuz
- kuru nane
- kimyon
Zeytin yağını ısıtıp salçayı kavurun, suyu ekleyip yeniden kaynamaya başladığında mercimekleri ekleyin. Havuçla patatesi rendeleyip, soğanı küp doğrayıp tencereye ekleyin. Birer çay kaşığı pul biber, kara biber ve kimyon ekleyin, damak tadınıza göre de tuz ekledikten sonra orta ateşte 20 dakika kaynamaya bırakın. 20 dakikanın sonunda bütün malzemelerin dağıldığını göreceksiniz, el blendırınızı alın ve çorbayı tamamen homojen bir hale gelene kadar blendırdan geçirin. Ocağın altını yeniden açın ve 5 dakika daha pişirin. Bu sırada bir tavada tereyağını eritin, tereyağ köpüklenmeye başladığında 2 çay kaşığı pul biber atın ve tavayı sallayarak kızartın, 1 tatlı kaşığı dolusu kuru naneyi de yağa ekleyip ocağın altını kapatın. Çorbadan bir kaseye 1-2 kepçe koyup üzerine tereyağlı sostan gezdirip limonla sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN (:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder