Makarna tarifi bekleyen arkadaşlarıma gelsin (: Elifime Ceydacığıma ve Gizmoya (:
- 1/2 paket makarna
- 200 ml makarnanın kaynadığı sudan
- 1 tepeleme çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- tuz/kara biber/pul biber
- bir çay bardağı ince kıyılmış maydanoz
- 2 çorba kaşığı ince kıyılmış dere otu
Makarnayı bol kaynamış suda bol tuzla haşlayın, makarna haşlarken yağ eklemenize gerek yoktur, makarnayı bol suda bol tuzla haşladığınız taktirde yapışmaz. Makarnayı süzmeden önce 200 ml suyunu ayırın. Makarnayı süzdükten sonra tencereyi yeniden ocağa alın ve tereyağını eritin, salçayı ekleyip kavurun, kavrulan salçaya makarnadan ayırdığınız suyu ekleyin, kaynamaya başladığında iki çay kaşığı pul biber ve 1/4 çay kaşığı karabiber ekleyip 3 dakika orta ateşte kaynamaya bırakın. Süzdüğünüz makarnayı salçalı sosa ekleyin ve bir dakika kadar birlikte pişirin. Taze baharatları ekleyip karıştırın. Makarnaya eklediğiniz nişastalı su ve tereyağı lezzet katar ancak makarnanın görüntüsünü matlaştırır, mat ve yapışkan görüntüden kurtarabilmek için taze baharatları karıştırdıktan sonra sıvı yağı ekleyip tamamen karıştırıp ocağı söndürün. Kapağını kapatıp 10 dakika dinlendirdikten sonra servis tabağına alın.
AFİYET OLSUN (:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder