9 Ocak 2014 Perşembe

FIRINDA KAFASI KARIŞIK TAVUK

    Tahmin edersiniz ki yemek de, tarifi de, adı da tamamen bana ait (: Kendi ürettiğim tariflere eğlenceli isimler vermeyi severim (: 
     İnsan hastayken uzun hazırlıklar gerektiren yemeklerle uğraşmak istemiyor, Jamie Oliver tarzı 30 dakikada masa hazırlamayı tercih ediyor; yani en azından ben böyleyim (: Bir de hastayken yağlı bişey yiyemiyorum, midem bulanıyor. Bu yemek hem doyurucu, hem herkese hitap eden, hem de lezzettli bir tarif, hazırlaması da sadece 15 dakika, sonrası fırına kalmış (:

  • 2 tavuk göğsü
  • 4 yeşil elma
  • 1/4 paket fresh patates
  • 1/4 paket elma dilim patates
  • tuz/kara biber/pul biber
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağ
     Fırını 200'C ye ayarlayın, tavuk göğüslerini fleto biçiminde inceltin ve 4 eşit parça elde edin, elmaları yıkayıp 6şar parçaya ayırın. Patatesleri ve elmaları derin bir kaba alıp tuz ve kara biber serpip zeytinyağını ekleyip karıştırın. Fırın tepsisinin tabanına iki kat yağlı kağıt serip incelttiğiniz göğüsleri eşit aralıklı yerleştirin, üzerine baharatlardan serpin, elmaları ve patatesleri tavukların üzerini kapatmayacak şekilde tepsiye ekledikten sonra fırına verin ve 50 dakika pişirin, 50 dakikanın sonunda fırını kapatın ama kapağını açmadan 15 dakika içinde dinlenmeye bırakın ve daha sonra servis yapın.

     AFİYET OLSUN (: 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder