26 Ocak 2014 Pazar

KEBAP KÖFTE

      Hafta sonu mangal bizde gelenektir. Arkadaşlarımızı da ailemizi de ızgarayala ağırlamayı severiz, yanında bi duble de rakı varsa değmeyin keyfimize ((: tabii tercih meselesi (((: ama bu hafta sonu olduğu gibi hava yağmurluysa sevgili eşime kıyamam ve ızgarayı fırında ya da tavada yaparım. Bugün hem kebap köfte yaptım hem de fırında terbiyesiz tavuk ((: tabii ki adını ben koydum (((((:
  • 600 gr kuzu kıyma
  • 1 küçük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • tuz/kara biber
     Soğanı rendeleyip suyunu tamamen sıkın, sarımsağı tuzla ezip bütün malzemeleri karıştırıp 5-6 dakika yoğurun ve 15-20 dakika dinlendirin. Harcı dört eşit parçaya ayırıp ikişer santim kalınlığında köfteler elde edin.

       Ocağın en büyük gözünde orta ateşte her iki yüzleri de 8-9 dakika pişirip sıcak servis yapın.


       AFİYET OLSUN (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder