20 Ocak 2014 Pazartesi

İRMİK HELVASI

      Ne demiştik; sınavlardan kayışı sıyırmış bir kardeş ((: Kardeşimin en sevdiği tatlıdır irmik helvası, tüm bebekliği ve dahi çocukluğu canı bişey isteyip de ulaşamadığında ağlamakla geçen bir kardeşe sahipseniz eğer, evdeki malzemelerle tatlı yapmayı da çok erken yaşta öğrenirsiniz (:
  • 50 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1,5 çorba kaşığı çam fıstığı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çubuk tarçın
  • 2 çay bardağı sıcak su
  • üzerine serpmek için tarçın
      Tereyağını tavada eritip fıstıkları kavur. Şekerle suyu bir sos tenceresinde karıştırıp şeker eriyene dek karıştırın. Fıstık karamel rengine dönünce irmiği ekleyip rengi bal rengine dönene dek kavurun, tarçın çubuğuyla şerbeti ekleyip karıştırarak suyunu tamamen çektirin. Helva suyunu tamamen çektikten sonra tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika dinlendirin. Küçük bir kase yardımıyla şekil vererek ve üzerine tarçın serperek servis edin.



      Yaza doğru da dondurmalısının tarifini veririm (: Şimdilik ılık tüketin (:
  
      AFİYET OLSUN (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder