24 Ocak 2014 Cuma

FRANSIZ QUATRE QUART KEK

       Fransızların en meşhur, oldukça az malzemeyle yapılan ve inanılmaz lezzetli kekidir. Tanıştırmaktan mutluluk duyarım (((:
  • 250 gr yumuşak tereyağ
  • 250 gr pudra şekeri
  • 3 büyük boy yumurta
  • 250 gr un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 paket kabartma tozu
         Tereyağıyla pudra şekerini krema haline gelene dek çırpın, yumurta sarılarını tek tek ekleyerek yedirin. Unu, kabartma tozunu ve 1/2 çay kaşığı tuzu karıştırarak tereyağına ekleyip çırpın. Cam bir kasede 1/2 çay kaşığı tuzla yumurta beyazlarını mereng haline gelene dek çırpın. Merengin yarısını hamura ekleyip spatulayla alttan üste katlayarak karıştırın, kalan merengi de aynı şekilde ekleyip kek kalıbına dökün. 170 'C de ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 20 dakika dinlendirip kalıptan çıkarın. Çok hafif ve kabarık bir kek (: Bizim hafta sonu atıştırmalığımız hazır diye düşünüyordum ben, duşa gidip geldiğimde kekin yarısı yok olmuştu (((((: sanırım yarın yeni bir kek daha yapmam gerekecek ((((:




          AFİYET OLSUN (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder