28 Ocak 2014 Salı

FIRINDA SEBZELİ TAVUK



      Bu sıralar biraz yoğunum, dolayısıyla pazar günü bahsettiğim terbiyesiz tavuğun tarifini yeni girebiliyorum.
  • kişi başı ikişer parça tavuk pirzola
  • 2-3 patates
  • 2-3 yeşil elma
  • 7-8 bebek havuç ya da iki büyük havuç
  • 1-2 kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 4 diş sarımsak
  • 1/2 tatlı kaşığı pul biber
  • 1/2 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 2 çorba kaşığı zeytin yağ
  • tuz
    Sarımsağı tuzla ezin. Salçayı, sarımsağı, baharatları birlikte karıştırıp tavukları içine koyun ve sosa tamamen bulayıp üzeri kapalı bi şekilde dinlenmeye bırakın. Havuçları soyun, soğanların dış kabuğunu soyun, patatesleri sebze fırçasıyla ya da temiz bir bulaşık süngerinin sert kısmıyla tamamen temizlenene kadar yıkayın, elmaları da yıkadıktan sonra sebzeleri eş büyüklükte doğrayın. Üzerine tuz kara biber serpip zeytin yağını gezdirin. Fırını 200 derecede ısıtın. Fırın ızgarasını, fırın tepsilerinden birinin üzerine yerleştirin. Tepsiye iki parmak kadar kaynamış su doldurun. Izgaraya tavukları derisi alta gelecek şekilde yerleştirin, sebzeleri de yerleştirdikten sonra fırına verin ve bir saat pişirin. Bir saatin sonunda fırını kapatıp yemeği içinde 10 dakika dinlendirin. 
     Sıcak servis yapın.





    AFİYET OLSUN (:
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder