24 Ocak 2014 Cuma

SAFRAN VE LİMON OTLU TAVUK

       Geçenlerde Metro Market'te dolaşırken limon otu görmüştüm, ilginç bir taze baharat. Taze sarımsak gibi görünüyor ama çok sert, pişirim sırasında kullandığınızda çok hoş bir aroma veriyor ancak yenmiyor. Yani dişiniz keserse yiyebilirsiniz tadı da güzel ((:

  • 500 gr tavuk göğsü
  • 3-4 küçük diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı safran
  • 1/2 çay bardağı kaynamış su
  • 1 dal limon otu
  • pul biber
  • tuz
    Safranı kaynamış suya koyun. Zeytinyağını tavada ısıtıp sarımsakları kızartın. Şeritler halinde kestiğiniz tavuk göğüslerini sarımsaklı yağa ekleyin. Yarımşar santim kalınlığında kestiğiniz limon otunu da ekleyip kapağını kapatın. Beş dakika sonra safranlı suyu içine boşaltıp kapağı açık biçimde tamamen suyunu çekene dek pişirin. Sıcak servis edin.



      AFİYET OLSUN (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder