14 Ocak 2014 Salı

DERE OTLU MAKARNA

     Bir makarna tarifiyle daha karşınızdayım (: Sevgili öğrenci arkadaşlarım, hazır ete %15 zam gelmişken size et yemeği yazmaya gönlüm razı olmadı ((: Sadece kendini düşünen blog yazarı mı olurmuş (((: Hep pasta hep börek hep maliyetli tarifler, taşlarlar insanı ((((:
  • 1/2 paket makarna
  • 250 gr beyaz peynir
  • 1 çorba kaşığı zeytin yağ
  • 1 demet dere otu
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
     2 litre kadar kaynamış suya 2 tatlı kaşığı tuz atıp makarnaları 12 dakika haşlayın. Bu sırada dere otunu temizleyip yıkayın, makasla derin bir kaseye gelişi güzel doğrayın, peyniri de üzerine ufalayın. Limon kabuğunu da peynirlerin üzerine rendeleyin. Haşlanan makarnayı süzerek peynirlerin üzerine boşaltın, peynirin bir kısmı makarnanın sıcağıyla kremamsı bir kıvamda makarnaya yapışacaktır. Dere otunun da eşit dağılması için iyice karıştırın ve servis tabağına alın, bir çorba kaşığı zeytin yağ ile 1 tatlı kaşığı limon suyunu birlikte çırpıp makarnanın üzerine gezdirin; ılık servis yapın (:


     AFİYET OLSUN (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder