11 Ocak 2014 Cumartesi

AMERİKAN BURGER

     Haftalardır tatlıydı pastaydı derken hafta başında tartı +1,3 kg gösterince derhal Dukan atak evresi başladı, doğrudur yanlıştır bilemem, doktor olan kuzenime göre bol su içtiğim taktirde bi sıkıntı oluşturmazmış, yazın bununla 12 kg verdim geriye de sadece 1,3 kg aldım bugün atağın 6. günü. Bilen bilir, bilmeyen için atak evresi sadece protein tükettiğin bir evre, sürekli haşlaya ızgaralıya et, tavuk, balık yemek bi süre sonra insanda mide bulantısına sebep oluyor, ben de tariflerimi Dukan'a adapte ediyorum. Gelelim Amerikan Burger'ı nasıl modifiye ettğime (: aslında tek farkı ekmeği, Amerikan Burger'da mayonez yoktur diğer soslar da kullanılabilir zira birer çay kaşığı kullanıyorsun.
  • 200 gr yağsız kıyma
  • 1 diş sarımsak
  • tuz/kara biber
  • 1 tane mantar
  • 1 arpacık soğan
  • 2 çorba kaşığı yulaf kepeği karışımı
  • 1/4 çay kaşığı kuru maya
  • 6 çorba kaşığı ılık su
     Yulaf kepeği, bir tutam tuz, maya ve ılık suyu karıştırıp üzerini örterek kenara dinlenmeye alın.
     Sarımsağı tuzla ezin, kıyma ve karabiberle karıştırıp kalın bir köfte haline getirin, orta ateşte yağsız tavada pişirin. Mantarla soğanı ince doğrayıp tuz ve karabiberle tatlandırarak tavanın birer kenarında pişmeye bırakın. Köfte, mantar ve soğan neredeyse eş zamanlı pişmiş olacak.
     Malzemeleri tavadan alınca tavayı yağ damlatılmış bir peçeteyle yağlayıp ekmek hamurunu kalın bir şekilde tavaya alın, üzerine çörek otu (küncü) serpip kısık ateşte 15 dakikada çift taraflı pişirin.


     Ekmeği ortadan ikiye ayırın, alt kısma birer çay kaşığı barbekü sos ve acı sos sürüp köfteyi üzerine yerleştirin. Mantarları koyup üzerine karamelize soğanları da yerleştirdikten sonra, acı sos ketçap ve hardalla soslandırıp üst ekmeği kapatın.


    AFİYET OLSUN (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder