10 Ocak 2014 Cuma

KABAK TATLISI

    Bal kabaklı CheeseCake yapmak üzere yola çıkmıştım (: ama bal kabağı gördüğümde kendimden geçerim, o kadar çok severim ki kasaya geldiğimde iki kiloya yakın kabak aldığımı gördüm ((: kek için bana gereken 425 gr püreydi kalanını tatlı yapmaya karar verdim (:



  • Temizlenmiş haliyle 1.750 gr kabak
  • 1 su bardağı+3/4 su bardağı toz şeker
  • 2 çubuk tarçın
     Kabakları dilimleyip yıkayın, tamamen süzüp geniş bir tencereye koyun. Üzerine şekeri serpip aralarına çubuk tarçınları yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatın ve iki saat dinlendirin. Daha sonra orta ocak gözünde orta ateşte ilk yarım saat kapağı kapalı sonraki yarım saat kapağı açık bi şekilde pişirin. Pişirirken hiç karıştırmayın çok kolay ezilir. Çok fazla su verdiğini göreceksiniz dolayısıyla pişirirken su eklemeyin. İlk yarım saatten sonra kapağı açtığınızda kabakların çorba gibi su içinde yüzdüğünü görürsünüz sonraki yarım saatte o suyun bir kısmını çekecek. Kabaklar tamamen pişince kevgirle tabağa alın ve tencerede kalan suyu ince bir süzgeçten geçirin ve pürüzsüz bir şerbet elde edin.
     *CheeseCake yapacaksanız süzdüğünüz kabak tatlısından yarım kilo kadarını rondodan geçirerek püre haline getirin.
     Tatlınızı sunarken süzerek aldığınız kabakları tabağa alın ve üzerine bir veya iki çorba kaşığı şerbetinden gezdirin, üzerine kırık ceviz serperek oda sıcaklığında servis yapın.




      AFİYET OLSUN (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder