Kartopu bitince kurabiye kavanozum boş kaldı, pasta malzemelerimi koyduğum dolabı karıştırırken uzun zamandır yapmak istediğim bir tarifi denemeye karar verdim; chocolate chip cookies. Klasik Amerikan kurabiyeleri, hani çocukken bütün filmlerde izleyip özendiğimiz süte batırılıp yenen bisküvilerden. Çocukken annemizden kurabiye istediğimizde kast ettiğimiz ama her seferinde yumuşacık kurabiyelerle hayal kırıklığına uğramamızın müsebbibi ((:
- 112 gr yumuşak tereyağı
- 165 gr pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1/2 şişe Dr Oetker vanilya aroması
- 220 gr un
- 1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu
- 1 silme çay kaşığı karbonat
- 1 silme çay kaşığı tuz
- 40 gr beyaz çikolata
- 70 gr bitter çikolata
- 50 gr sütlü çikolata
- 50 gr fıstıklı çikolata
Bütün çikolataları bıçakla ince doğrayın.
Tereyağıyla şekeri krema kıvamına gelene dek çırpıp yumurtayla vanilya aromasını ekleyip çırpmaya devam edin. Kuru malzemeleri karıştırıp yoğurun, hamur hazır olunca çikolata kırıklarını ekleyin, çikolataları eritmeden hamura yedirin. Ben bütün işlemleri mutfak yardımcısıyla yapıyorum.
Fırını 165 C'ye ayarlayıp fırın tepsilerine yağlı kağıt serin. Dondurma kepçesi ya da çorba kaşığı yardımıyla eşit bezeleri aralıklı sıralayıp kaşığın tersiyle yarım santim inceliğine gelene kadar bastırın.
Kurabiyelerin aralarında en az ikişer santim aralık bırakın çünkü pişerken çok büyüyorlar, bezelerinizin boyunu iki katına çıkacağını düşünerek oluşturun. Tepsileri fırına tek tek verin, birinci tepsiyi hazırlayıp fırına verin ve ikinci tepsiyi hazırlamaya başlayın. 18 dakika pişirdiğiniz kurabiyeleri kağıdıyla birlikte ızgara üzerine alın ve soğumaya bırakın. Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak olacağından kağıttan ayırmaya çalışmayın kırılır, soğuduktan sonra rahatlıkla kağıttan ayrılacaktır.
Kesinlikle sütle tüketin (:
AFİYET OLSUN (:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder