Son günlerde duyulan H3N2 virüsü beni yataklara düşürdü, 39,2 'C ateşle yatıyorum. Mantı yaptığımda suyunu dökmem ve çok besleyici bir çorba yaparım.
- 2 litre kadar mantı suyu
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı çorbalık misket köfte
- 1/2 su bardağı kesme ev makarnası ya da şehriye
- 2 çorba kaşığı zeytin yağı
- 1 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- tuz
- pul biber
- kuru nane
Mantıları haşladığın suyu süzerek başka bir tencereye alın ve ocağa koyun. Su kaynamaya başlayınca nohutları, köfteleri ve şehriyeleri katın. Tuz ekleyerek on dakika kaynattıktan sonra yumurta ve yoğurdu çırpıp sıcak suyla ılıtarak yavaş yavaş çorbaya ekleyin ve 15 dakika daha orta ateşte kaynatın. Tavada zeytin yağını ısıtıp bir tatlı kaşığı pul biberi içine ekleyin, biberler cızırdamaya başlayınca naneyi de ekleyip tavanın altını kapatın ve sosu çorbaya ekleyin, 15 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
AFİYET OLSUN (:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder