23 Ocak 2014 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI BAKLA

      Sevmediğim sebze yoktur, ama bakla açık ara favorimdir. Kışın gelmesini iki yemek için iple çekerim; yoğurtlu bakla ve kıymalı karnabahar (:
  • 1 kg taze bakla
  • 1 büyük soğan
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 demet dere otu
  • tuz
      Baklaların uçlarını temizleyip taze fasülye gibi üçer dörder santim uzunluğunda parçalara bölün ve yıkayın. Büyük bir kaseyi suyla doldurup unu içine serpin ve yıkadığınız baklaları içine koyup dinlenmeye bırakın.
    Soğanı soyup yıkayın, ince doğrayıp tencerede ısıttığınız zeytinyağında kavurun. Soğanlar şeffaflaşınca salçayı ekleyip karıştırın. Unlu sudan süzerek aldığınız baklaları da tencereye ekleyin, karıştırarak rengi dönene dek kavurun. Bu arada su kaynatın. Kaynattığınız suyu baklaların yarısına gelene dek doldurun. Bakla kaynamaya başlayınca üzerine ince doğradığınız dereotunu serpin, ocağı orta seviyeye getirip tencerenin kapağını kapatın ve bir saat pişirin.
       Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis edin.



        AFİYET OLSUN (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder