8 Ocak 2014 Çarşamba

TAVADA SOMON

    Somon balığı soğuk su balığı olduğu için oldukça yağlı bir balıktır ve bir çok şekilde pişirilebilir; üzeri açık bi şekilde fırında, ızgarada, fırın torbasında, tavada... Her şekilde çok lezzetlidir, ben dün akşam daha çıtır kabuklu ve daha keskin tatlı olmasını sağlayan bir yöntemle pişirdim; yağsız teflon tavada.


     Somon dilimini hassas bi şekilde yıkayıp iki yüzünü de tuz ve karabiberle tatlandırıp ısıttığınız teflon tavaya koyun ve her iki yüzünü ocağın küçük gözünde orta ateşte 12'şer dakika pişirin, somon dilimi kalın olduğundan içinin de iyi pişebilmesi için bu süre gerekli (: Balık pişerken yağının yavaşça tavaya sızdığını ve kızarma sesi çıkardığını duyacaksınız. İkinci yüzünü de 12 dakika pişirdikten sonra tavada kalan yağı süzün, tavanın kapağını kapatın ve 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.


    Tabağınızın ortasına sevdiğiniz yeşilliklerden bir öbek koyun, üzerine balsamik sirke gezdirip balığınızı üzerine yatırın.

    AFİYET OLSUN (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder