13 Aralık 2013 Cuma

TAZE BAHARATLI ZEYTİNYAĞ KÜPLERİ


   Bugün tembel günümdeyim, öyle uğraş verecek yemekler yapasım yok. Yazdan yaptığım sosların arasında varolan bu lezzetli sos sıradan bir dilim
bifteği bir anda görkemli bir lezzete dönüştürüyor (: Yapmanız gereken şey çok basit, eski buzdolabınızdan kalma buzlukların içini sevdiğiniz  taze baharatlarla dolduruyorsunuz, üzerlerini de tamamen sızma zeytinyapıyla doldurduktan sonra buzdolabına atıp donmasını bekliyorsunuz. Gerçek zeytinyağ buzdolabında hatta kış aylarında kiler dolabında dahi donar. Yağınız ne kadar katkısızsa donma o kadar çabuk meydana gelir. Benim baharat konusundaki tercihim frenk soğanı, biberiye, taze adaçayı, taze kekik, yabani orman kekiği, dereotu ve bütün bunların karışık hali oluyor. Buz dolabında donduktan sonra ters çevirip tezgaha vurduğunuzda yağ küpleriniz kolaylıkla çıkar, küpleri buzdolabı poşetiyle buzlukta saklayabilirsiniz. Bir dilim sıcak bifteğin üzerine koyduğunuzda harika bir yaz esintisi getiriyor masanıza (: ben yanına fesleğen soslu makarna yapıcam. Bu soğuklarda masamızda Akdeniz esintisi olacak, merak edenlere yanına baharat gövdeli bir kırmızı şarap enfes olur (:  
    Eklemeden geçmem haksızlık olur, bu tarif benim defterime bir internet sayfasından girdi, ancak sadece fotoğraf vardı tarif bana ait (:

    AFİYET OLSUN (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder