30 Aralık 2013 Pazartesi

LİMON KREMALI LİMONLU CHEESECAKE

    Yılbaşı tatlıları yaptığımı söylemiştim, özel istek üzerine cheesecake yaptım, buzdolabında yarın için dinlenmekte ((: Önceki tariflerimden limonlu cheesecake'imi biliyorsunuz. Kek aynı ancak çıplak halini yılbaşı sofrasına yakıştıramadım (: kekin tarifine şuradan (: ulaşabilirsiniz. Şimdi gelelim kremasına;
  • 200 ml soğuk çiğ krema
  • 2,5 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1/2 limon suyu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1/3 çay kaşığı sarı toz gıda boyası
      Çiğ kremayı krem şanti kıvamına gelene dek çırpın, bu konuda oldukça sabırlı olmanız gerekmekte zira ilk beş dakika koyulaşmayacakmış gibi görünür, size çorba çırpıyor hissi verir (: korkmayın sabırla ve inatla çırpmaya devam edin ((: yalnız kremanızın soğuk olması önemli! Krema kıvamını aldıktan sonra pudra şekerini, limon kabuğunu ve limon suyunu ekleyerek çırpın. Gıda boyasını da ekledikten sonra tamamen eriyip pastel bir renk elde edene dek çırpın, rengini koyulaştırmak elinizde dolayısıyla miktarı önce benim söylediğim kadar tercih edin, eğer daha belirgin bir sarı isterseniz dilediğiniz kadar ekleme yapabilirsiniz ama eğer fazla kaçırırsanız rengi açmanın yolu yok, dikkat edin. Kremayı 10 dakika buzdolabında dinlendirdikten sonra soğuyan cheesecakeinizin üzerine sürün. Kremanın yarısı kaplama için yeterli oluyor, kalan kremayı buzdolabında bir hafta kadar saklayabilirsiniz, cupcake ya da kurabiye süslemesinde kullanabilirsiniz (:



      AFİYET OLSUN (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder