Bu tarifle 5 büyük waffle pişirebilirsiniz
- 4 yumurta
- 1 fincan toz şeker
- 4,5 fincan süt
- 5 fincan un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- bir tutam tuz
- tavayı yağlamak için sıvı yağ
- nutella
- muz
Yumurtaları tuzla çırpıp şekeri ekleyin. Şekeri çırparak erittikten sonra sütü ekleyin ve karıştırın. Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek sıvı karışıma ekleyin. Homejen bir karışım elde edince tavanın altını yakın ve sıvıyağ ile yağlayın.
Bir kepçe yardımıyla waffle hamurundan tavaya dökün. Hamur kabarcıklanmaya başladığında ters çevirin 30 saniye daha pişirince tabağa alın. Waffle hamuru henüz sıcakken nutellayı sürüp muz dilimlerini yerleştirin ve afiyetle yiyin (:
Bir kepçe yardımıyla waffle hamurundan tavaya dökün. Hamur kabarcıklanmaya başladığında ters çevirin 30 saniye daha pişirince tabağa alın. Waffle hamuru henüz sıcakken nutellayı sürüp muz dilimlerini yerleştirin ve afiyetle yiyin (:
Hamur bitene kadar aynı işleme devam edin, sıcak tüketilmesi gereken bir tatlı olduğu için seri üretip seri servis yapın (:
AFİYET OLSUN (:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder