4 Aralık 2013 Çarşamba

Elmalı Milföy Tart




    Bu Blogu arkadaşlarımın talepleri doğrultusunda açtığımdan behsetmiştim. Kendi tariflerimi oluşturacak kadar uzun zamandır mutfaktayım, dolayısıyla çok fazla tarif soruluyor. En çok sorulanlarsa en basit olanları (: dolayısıyla burada paylaşacakalrımın bir kısmı çok ama çok basit tarifler olacak, evet bunların dahi tariflerini isteyen arkadaşlara sahibim ((:
    O zaman bu tarif Elifime gelsin (:



-


- 3 büyük yeşil elma
- 1 çay bardağı esmer şeker
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- 5 yaprak az tuzlu milföy
- 1 yumurta
- üzeri için pudra şekeri











    Elmaları soyup rendeliyoruz, derin bir tencereye alıp şekeri üzerine serpiyoruz, orta ateşte yumuşayana kadar arada karıştırarak pişiriyoruz. Elmalar yumuşadıktan sonra tarçını üzerine serpip son kez karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
    Elmalı içimiz soğuduğunda buzluktan 5 yaprak milföyümüzü çıkarıyoruz, aynı zamanda fırınımızı 180C'de ısıtmaya başlıyoruz.
    10 dk. dinlenen milföy yapraklarını ayırma çizgisinden keserek 10 adet kare milföy hamur elde ediyoruz. Her bir karenin kenarında birer santim boşluk bırakarak tepeleme birer çorba kaşığı elmalı içi sarma içi yayar gibi hamurun kenarına yayıp aynen sarma sarar gibi kalınca bir rulo yapıyoruz. Hamurun boş bıraktığımız kenarına su sürerek yapışmasını sağlıyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizdiğimiz elmalı tartların üzerine, bir çorba kaşığı suyla çırptığımız yumurtadan sürerek tepsiyi fırına veriyoruz. Üzeri kızarana dek, ortalama 15-20 dk. pişirdikten sonra fırından çıkarıyoruz. 15 dk. ılımaya bırakıp üzerine pudra şekeri serperek ılık servis yapıyoruz.

    AFİYET OLSUN (:

2 yorum:

  1. şu an çok rencide oldum bak:P ayrıca az tuzlu milföy nasıl oluyor milföy dediğin şey standart değil mi???:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paketlerin arkasını okuyarak anlican onu da ((:

      Sil