7 Aralık 2013 Cumartesi

Şehriye Çorbası


    Kış geliyor, çorba mevsimi açıldı (: İlk tarif oldukça lezzetli ve bir o kadar da basit bir çorba; şehriye (:

4 Kişilik:


- 500 ml et suyu (haşlama yaptığımda buzluğa atıyorum böyle zamanlarda çok işe yarıyor)
- 500 ml kaynamış şu
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 tepeleme çorba kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı zeytinyağı
- tuz
- 1/2 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1/4 bağ ayıklanmış maydanoz





   Zeytin yağını ısıtıp salçayı ekliyoruz. Salça kavrulduktan sonra kaynamış suyu ve et suyunu ekliyoruz. Kaynama yeniden başladığında şehriyeyi ve baharatları ekleyip 10 dakika kaynattıktan sonra doğradığımız maydanozları ekleyip ocağın altını kapatıyoruz. Çorbanın kapağını kapatıp 10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak servis yapıyoruz.
   İşte bu kadar basit (:

    AFİYET OLSUN (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder