16 Aralık 2013 Pazartesi

AFTER EİGHT TRUFFLE



    Cumartesi masamdan Truffle tarifiyle başlayalım;
  • 200 ml çiğ krema
  • 300 gr sütlü çikolata
  • 4 damla doğal nane aroması
  • 300 gr bitter çikolata
  • yeşil şekerlemeler
    Çiğ kremayı sos tenceresinde orta ateşte ısıtın, sütlü çikolataları ince kıyıp cam bir kaseye alın. Isınan kremayı kıydığınız çikolatanın üzerine döküp iki dakika bekleyip karıştırarak ganaj oluşturun. Ganaj homojen bir yapıya ulaşınca nane aromasını damlatıp tamamen karıştırın ve oda sıcaklığına gelene dek bekleyin. Oda sıcaklığına gelen ganajın üzerini streçle örterek buzdolabına kaldırın, önceki tariflerden de hatırlayacağınız gibi truffle yapımına ertesi gün geçebilirsiniz (:
    Bir gece beklettiğiniz ganajınız sert bir hamur kıvamında olmalı, tatlı kaşığıyla eşit parçalarda aldığınız ganajları avuç içinizle hızlıca yuvarlayıp tepsiye dizin. Bütün ganajı yuvarladıktan sonra tepsiyi yeniden buzdolabına kaldırın ve 1 saat daha dinlendirin.
    Bitter çikolataları ince kıyıp benmari usulü eritin. Buzdolabında beklettiğiniz ganaj toplarını çıkarıp çatal ya da kürdan yardımıyla erimiş çikolataya batırıp yeniden tepsiye koyun. Kaplama donmadan yeşil şekerlemeleri üzerine serpip bütün ganaj toplarıyla aynı işlemi gerçekleştirin. Kaplama çok hızlı donacak, 10-15 dakika içinde servise hazırlayabilirsiniz (:
    Üzerindeki şekerlemeleri ve sunum yaptığım kağıtları truffle'ımın naneli olduğunu vurgulamak için yeşil seçtim (: Türk kahvesinin yanında da ikram edebileceğiniz bir çikolatadır, misafirleriniz paketten çıkmış çikolatalar yerine el yapımı truffle'ları gördüklerinde kendilerini çok özel hissedecekelrdir ;)
   
    AFİYET OLSUN (:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder