12 Aralık 2013 Perşembe

Patlıcan Yatağında Soslu Tavuk


    Akşam yemeği için geç mi kaldım (: yok yok çok basit bir yemek bu bir saat içinde yapılıp servise hazır olur (:

  • kişi başı birer büyük patlıcan
  • kişi başı yarım tavuk göğsü
  • kişi başı bir sivri biber
  • kişi başı üç çorba kaşığı domates konservesi
  • kişi başı 1 çay kaşığı biber salçası
  • tuz
  • kara biebr
  • pul biebr
  • kekik
  • zeytinyağ
  • kişi başı bir tepeleme çorba kaşığı süzme yoğurt
  • kişi başı bir küçük diş sarımsak
    Patlıcanları yıkayıp bıçakla bir kaç yerinden delik açın ve 200C'de ısıtılmış fırının ızgarasına koyun. Siz Tavuğu pişirene kadar 40-60 dk. arası pişer. Patlıcanların piştiğini nasıl anlarsınız; parmağınızı patlıcana bastırdığınızda içi boşalmış gibi çökerse pişmiş demektir, yok sünger gibi sertse beklemeye devam (:
    Patlıcanlar fırında pişedursun biz tavuğa geçelim.
    Göğüsleri küp küp doğrayıp tavaya alın, üzerine zeytinyağı gezdirip tuz ve kara biberle tatlandırın ve pişmeye bırakın. Tavuklar piştikten sonra sivri biberi ince doğrayıp ekleyin. Biberler tamamen yumuşayınca domates konservesini, salçayı, kekiği ve pul biberi ekleyerek 10 dakika daha kısık ateşte pişirin. Kapağını kapatıp dinlenmeye bırakın.
    Gelelim yatağa; sarımsakları tuzla dövüp yoğurtla karıştırın, pişen patlıcanları ezip sarımsaklı yoğurda karıştırın.
    Yatağı tabağa alıp üzerine tavukları ekleyip servis yapın.

    AFİYET OLSUN (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder