16 Aralık 2013 Pazartesi

KAR TOPU

  • 3 yumurta beyazı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 150gr pudra şekeri
  • 150gr hindistancevizi
  • 50gr çekilmiş fındık

    Yumurta beyazlarını tuzla traş köpüğü kıvamına gelene dek çırpın. Pudra şekerinin yarısını ekleyip eriyene dek çırpıp kalan yarısını da ekleyerek aynı işlemi gerçekleştirin. Oluşan mereng sert olmayacak, tam tersi sakız gibi sünen bir mereng elde etmiş olacaksınız. Hindistan ceviziyle çekilmiş fındığı karıştırıp yarısını merenge döküp spatula yardımıyla alttan üste katlayarak karıştırın, merengi söndürmemeye çalışın. Kuru malzemelerin kalan yarısını da ekleyip aynı işlemi yaptıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralarında 2'şer santimlik aralıklar bırakarak birer top şeklinde sıralayın. 175C'de ısıtılmış fırında 12 dakika pişirin. Fırından çıkardığınızda tepsisinde soğumaya bırakın.
   
    AFİYET OLSUN (:  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder