7 Aralık 2013 Cumartesi

Karamelize Soğanlı Biftek



    Karamelize soğan benim mutfağıma Amerikan mutfağından girdi ve ben onu o kadar çok sevdim ki bir çok tarifimde kullandım, hepsi sırayla size ulaşacak bugün bifteğime eşlik etti (: Tarif malzemeleri kişi başıdır.

- 200 gr'lık bir dilim biftek, kesinlikle dövmeyin kasabınızdan da özellikle dövülmemiş isteyin; etin dövülmesi suyunu kaybetmesine sebep olur ve bu durum onu pişerken sertleştirir
- 1 küçük soğan
- bir tutam dere otu
- tuz
- kara biber
- 1 tatlı kaşığı tereyağ




   Tereyağını eritip soğanı piyazlık doğrayarak eriyen yağa ekleyin, karamelize olabilmesi için tuz ve kara biber serpin. Soğanlar karamel rengine dönene kadar (yaklaşık 10 dakika) karıştırarak pişin. Pişen soğanları tavada bırakın.
   Bifteği yağsız tavaya kısık ateşte koyun, pişmeyen yüzüne tuz ve kara biber serpin. Bir yüzü 10 dakika piştikten sonra ikinci yüzünü de 10 dakika pişirin ve tabağa alın.
   Biftektan artan et suyunu soğanların üzerine dökerek yeniden altını yakın ve suyu çekene dek pişirin. Karamelize olmuş soğanları bifteğin üzerine alıp dere otuyla son dokunuşu yapın (:

    AFİYET OLSUN (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder