30 Aralık 2013 Pazartesi

ÇİKOLTALI PORTAKALLI KEK

    Yılbaşı yaklaşıyor, tatlı yapımları son gaz sürüyor. 
  • 2 yumurta
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 2,5 fincan toz şeker
  • 3 fincan süt
  • 2 fincan fındık yağı
  • 6 fincan un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 3 portakal kabuğu rendesi
  • 1 portakal suyu
    Fırını 175C'ye ayarlayıp kek kalıbını yağlayın.
   Yumurtaları tuzla çırpın. Şekeri ekleyip krema kıvamına gelene dek çırpıp sütü ve yağı ekleyin. Kakaoyu sıvı karışıma ekleyip tamamen erittikten sonra portakal kabuğu rendesini ve suyunu ekleyip karıştırın. Kalan kuru malzemeleri eleyerek ekleyin, çok çırpmadan hızlıca akışkan bir hamur haline getirin ve kek kalıbına dökerek 42 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız keki 15 dakika dinlendirdikten sonra kaptan çıkarın, ılık olarak sütle servis yapın ;)

    AFİYET OLSUN (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder