Yılbaşı gecesi alkol bol miktarda tüketildiği için tatlıları olabildiğince alkolsüz tercih ederim, karıştırıp mide bulandırmaya gerek yok (((:
- 300 gr savoiardi bisküvi (bulamazsanız kedi dili)
- 600 ml kaynamış su
- 2 çorba kaşığı çözünebilir kahve
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 2 ml rom aroması
- 2 yumurta
- 500 gr mascarpone (bulamazsanız tuzsuz labne)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- kakao
Yumurta sarılarını pudra şekeriyle krema kıvamına gelene dek 10 dakika kadar çırpın. Labneyi, aramoyı ve kahveli karışımdan 2 çorba kaşığı ekleyip çırpın. Kuru bir cam veya çelik kasede yumurta beyazlarını mereng haline getirip kremaya ekleyip hızlıca yedirin ve kremayı 5 dakika kadar buz dolabında dinlendirin.
Kelepçeli kare bir kek kalıbına kahveli karışımda ıslattığınız bisküvileri bir sıra halinde dizin. Üzerine sıvı kremanın yarısını döküp aynı şekilde ıslattığınız bisküvilerin ikinci sırasını da dizip üzerini tamamen kremayla kaplayın. Bir gece buzdolabında dinlendirdikten sonra, servis etmeden hemen önce kakao serpin.
AFİYET OLSUN (:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder