9 Aralık 2013 Pazartesi

Ballı Avakado


   Kışın en sevdiğim meyvelerdendir avakado; salatasını da çok severim tatlısını da. Dün akşam tatlısını yaptım afiyetle yedik, hadi bu akşam da siz yapın (:

- Avakado
- Ceviz
- Bal

   Avakadoyu soymakla uğraşmayın, boydan ikiye kesin, iki yarıyı iki elinizle tutup farklı yönlere çevirdiğinizde yarılardan biri kolaylıkla çekirdekten ayrılacak. Çekirdeği çıkarmak için avakadoyu elinizde tutup çekirdeğe hızlıca bıçak geçirin, bıçağı yana doğru çevirdiğinizde çekirdeğin kolayca çıktığını göreceksiniz. Meyvenin kabuğu çok yumuşak olmadığı için içini kaşıkla kolaylıkla kazıyabilirsiniz. Bütün meyvelere aynı işlemi yapıp içlerini tabağa boşalttıktan sonra bir çatal yardımıyla ezip üzerine damak zevkinize göre bal gezdirip kırık ceviz içi serperek servis yapabilirsiniz. Bu tatlı artarsa bozulmaz ancak renginde bir kararma olur, bu nedenle servis etmeden hemen önce yapmanız daha şık görünmesini sağlayacaktır (: Tadı bal kabağı tatlısını andırır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder