17 Aralık 2013 Salı

LAHMACUN


    Bizim buralarda lahmacunun içi evde hazırlanır fırına gönderilir, fırında pişirilip eve gönderilir. Ama pişirimini de evde yapmak isterseniz herhangi bir ekmek fırınından alacağınız hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp açın ve içi hamura yayarak fırına verin (: Ben size sadece lahmacun içinin tarifini vereceğim.
  • 1/2 kg. dana kıyma
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 baş kuru sarımsak
  • 1 tepeleme çorba kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı domates konservesi
  • 1/2 bağ maydanoz
  • 1 kırmızı (salçalık) biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2/3 çay bardağı zeytinyağı
    Soğanı, maydanozu ve kırmızı biberi ince doğrayın, sarımsağı tuzla dövün. Bütün malzemeleri karıştırıp yoğurun fırına yollayın (:

AFİYET OLSUN (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder