4 Aralık 2013 Çarşamba

Akdeniz Usulü Domatesli Fesleğen Soslu Makarna





    Bu aslında sevgili eşimin tarifi ama arkadaşım Gizem'in özellikle makarna tarifi istemesi üzerine paylaşmak istedim.

    Biz iki kişilik küçük bir aile olduğumuz için tarifi de ona göre vereceğim (:

- 2 su bardağı penne makarna
- 2 su bardağı domates konservesi
- 1 diş sarımsak
- 8 yaprak taze fesleğen
- tuz
- karabiber
- pul biber
- zeytinyağ

    Makarnayı yumuşaklık zevkinize göre pişirip süzdükten sonra tencereye alarak üzerine iki çorba kaşığı sızma zeytinyağı dökerek karıştırın..
    Domates sosunu sos tenceresine alıp kaynatın, küçük baloncuklar çıkarmaya başladığında sarımsağı rendeleyerek ya da ezerek ekleyin, tuz karabiber ve pul biberle tatlandırdıktan sonra ince kıyılmış fesleğenleri ekleyip ocağın altını kapatalım. Ocağın altını kapattıktan sonra bir çorba kaşığı sızma zeytinyağı ekleyip sosu karıştıralım. Sos sıcakken makarnanın üzerine döküp sıcak servis yapın.

    Zeytinyağının sızma olması ve yemeğin her aşamasında çiğ kullanılması makarnaya Akdeniz sıcaklığı veriyor (:

    AFİYET OLSUN (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder