18 Aralık 2013 Çarşamba

ÜÇ MEZE


    Bu üç meze benim olmazsa olmazlarım; havuç, kırmızı pancar, patlıcan.
  • 2 büyük havuç
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağ
  • tuz
  • 1 diş sarımsak
  • 2 tepeleme çorba kaşığı hazır yoğurt

  • 2 orta boy kırmızı pancar
  • 2 tepeleme çorba kaşığı hazır yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • tuz

  • 2 büyük patlıcan
  • 1 diş sarımsak
  • tuz
  • 1 tepeleme çorba kaşığı hazır yoğurt
    Kırmızı pancarları tek tek folyoyla sarın, patlıcanları yıkayıp bıçakla bir kaç delik açın hepsini birlikte 200C'de ısıtılmış fırında 1 saat pişirin. Patlıcanlar fırından çıkar çıkmaz kullanıma hazırdır, pancarlar 15 dakika folyoda dinlenmeye bırakılmalıdır.
    Ön hazırlık tamamlandıysa havuçtan başlayalım (:
    Havuçları yıkayın, soyun, rendeleyin. Tavaya aldığınız havucun üzerine zeytinyağını ve bir çay kaşığı kadar da tuzu gezdirip orta ateşte havuçlar tamamen yumuşayana dek pişirin. Pişen havucu cam bir kaseye alın ve 10 dakika kadar ılımaya bırakın. Sarımsağı tuzla ezin. Yoğurdu ve sarımsağı havuca ekleyip karıştırın. Servis tabağına alın.
    Patlıcandan devam edelim (:
    Fırından çıkardığınız patlıcanları soyup ince delikli bir süzgeçte suyunu tamamen süzün. Suyunu süzdüğünüz patlıcanları mutfak robotunda krema kıvamına getirip yeniden süzgece alıp yeniden süzün. Suyu tamamen süzülen patlıcan ezmesine yoğurdu ve tuzla ezdiğiniz sarımsağı ekleyip karıştırın. Servis tabağına alın.
    Kırmızı pancarla noktalayalım (:
    Folyodan çıkardığınız pancarları soyun, köklerini kesip dörde bölüp mutfak robotuna alın. Tuzla ezdiğiniz sarımsağı da ekleyerek krema kıvamına gelene dek robottan geçirin. Yoğurdu ekleyip karıştırın ve servis tabağına alın.

AFİYET OLSUN (:  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder