4 Aralık 2013 Çarşamba

Domates Konservesi



    Geç kalmış olabilirsiniz ama önümüzdeki sene yapmayı atlamayın (:

Ben bu sene 20 kg Bursa domatesiyle yaptım, 10 büyük kavanoz çıktı.

İhtiyacımız olan malzeme sadece domates ve tuz, konserveleyeceğiniz kavanozlar cam olmalı, kapakları yeni olmalı ve kesinlikle kavanozlar da kapakları da kuru olmalı. Şimdi konservelerimizi yapmaya başlayalım (:

    Domatesleri yıkayıp sap kısımlarını alıp dörte bölerek sahip olduğumuz en büyük tencereye alıyoruz, kilo başına bir silme çay kaşığı tuz serpip karıştırarak domatesleri yarı pişiriyoruz. Hafif yumuşayıp çiğ kokusundan kurtulan domatesleri el blendırıyla püre haline getirip sıcak sıcak kavanozlara dolduruyoruz. Kavanozların ağız kısımlarını temiz pe.eteyle silip kapaklarını sıkıca kapattıktan sonra ters çevirerek tezgaha diziyoruz. Bir gece bu şekilde bekleyip tamamen soğuyan konservelerimiz kış için raflarda yerini almaya hazır (:

    Domateslerin kabuğunu soymadığım dikkatinizi çekmiştir belki, domateste bulunan likopenin büyük bir kısmı kabuğundadır ve blendırdan geçen kabuk sizi yemeğin içinde rahatsız etmez. Siz de soymayın (:

    AFİYET OLSUN (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder