30 Haziran 2014 Pazartesi

SOSİSLİ

        Günaydııııın :) Yeni bir hafta ve yeni sıcaklar :) Artık biliyosunuz bizim evde haftasonları ızgara/mangal günüdür. Ama haziranın sonralarına geldik ve Mersin'de cehennem sıcakları başladı. Değil mangal yakmak kibrit alevine tahammülümüz kalmadı. Klimasız uyunmuyo bile. Biz de haftasonunu fastfood günü olarak değerlendirelim dedik. Malum Dünya Kupası da devam ediyor, sosisliler biralar ekranlarda uçuşurken evdekiler gözümün içine kedi yavrusu gibi bakınca dayanamadım :))))) Hızlı ve doyurucu bi tarif. İşe patatesleri fırınlayarak başlayın, diğer malzemeleri hazırlarken onlar fırında kızaradursun. 8-10 patatesi soyup ince dilimleyin, tuz karabiber ve zeytinyağ gezdirip 250 'C de ısıttığınız fırının en üst rafında ızgara modunda 30 dakika pişirin. Sosislileri hazırlayıp masaya getirene kadar fırında tutun. Ben sosislileri ikişer tane yaptım, malzeme listesini ona göre ayarlayabilirsiniz.
  • 8 dana sosis
  • 8 sandiviç ekmeği
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 300 ml kaynamış su
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • tuz
  • kornişon turşusu
  • ketçap, mayonez, hardal, acı sos, vb.
      Derin ve geniş bi tencerede sıvıyağı ısıtıp domates salçasını ekleyin. Salçayı 1-2 dakika kavurup kaynayan suyu yavaş yavaş ekleyin. 1 çay kaşığı tuz ekleyip salçalı su kaynamaya başladığında sosisleri içine yerleştirip tencereyi ocağın en küçük gözüne alıp altını kısın. Tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın. Sandiviç ekmeklerini tost makinasında ısıtın. Kornişon turşularını ince dilimleyin. Sosisler hazır olduğunda sandiviç ekmeklerinin içine 2 çorba kaşığı sos gezdirip birer sosis yerleştirin. Bütün sosislileri, kornişon tabağını ve sosları bi tepsiye hazırlayıp masaya getirin. Tencerede kalan sosu da sosluğa boşaltıp diğer soslarla birlikte sofraya yerleştirin. Herkes kendi sosislisini damak tadına göre hazırlayıp tüketsin. Şefin tavsiyesi hardalsız yemeyin :)


          Patateslerle birlikte maç mönümüz hazır :) AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder