Dün kardeşimin arkadaşları geldi, onlara beş çayı için kek pişirmeye karar verdim. Geçenlerde taze hindistancevizi suyuna ihtiyaç duymuştum. Hindistan cevizini alıp rendeleyip suyunu sıkmıştım. Rendeleri de daha sonra hamur işinde kullanmak için derin dondurucuya saklamıştım. Sizin elinizde tazesi yoksa elbette paket hindistan cevizi de kullanabilirsiniz ama üşenmeyip tazesini rendelerseniz çok daha farklı bi lezzet elde edeceğinizin garantisini verebilirim (: Haydi pişirmeye başlayalım (: Kap ölçüm 200 ml'lik bardak.
- 3 yumurta
- 1,5 kap toz şeker
- 1 tatlı kaşığı vanilya özü (yerine 2 paket vanilin kullanabilirsiniz)
- 1 şişe rom aroması (2 ml)
- 1 kutu krema (200 ml)
- 1 kap süt
- 3 kap un
- 1/2 paket kabartma tozu
- 3 kap taze rendelenmiş hindistan cevizi
Yumurta sarılarını toz şekerle birlikte mayonez kıvamına gelene dek çırpın, bu işlem yaklaşık 5 dakika sürüyor. Sütü, kremayı, rom romasını ve vanilya özünü ekleyip homojen bi sıvı elde edin. Başka bi cam ya da çelik kapta yumurta beyazlarını bir tutam (1/4 çay kaşığı) tuzla mereng haline gelene kadar çırpın. Un ve kabartma tozunu eleyerek bi kaba alın. hindistan cevizi rendesini una bulayıp sıvı malzemelere katın. Merengin yarısını hamura katıp yavaşça yedirdikten sonra kalan merengi de ekleyip karıştırın. Yağ ve unla sırladığınız kek kalıbına hamuru döküp 180 'C de ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin. Keki fırından çıakrdıktan sonra 30 dakika soğumaya bırakıp servis tabağına alın. Ilık olarak soğuk sütle ya da soğuk olarak sütlü kahveyle ikram edebilirsiniz, şefin önerisi :P
AFİYET OLSUN (:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder