16 Haziran 2014 Pazartesi

SALSA SOSLU MAKARNA

      Pazartesi sendromlu bi iş gününden sonra evde uzun uzun yemekler yapmak pek içimizden gelmez. Yoğun günlerin ardından genelde basit ama beni şımartacak lezzette yemekler pişirmeyi tercih ederim. Fırın yemekleri gibi, ya da sosla lezzetlendirilmiş makarnalar gibi. Bu akşam için acılı, domatesli ve ferah bi makarna sosu yaptım. Geç kalmış sayılmazsınız, akşama yetiştirirsiniz bence ;)
  • 1/2 paket makarna
  • 2 büyük domates rendesi
  • 1 kırmızı çarliston biber (salçalık tatlı biber)
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı acı sos
  • 1 küçük kuru soğan
  • 1 büyük diş sarımsak
  • tercih ettiğiniz 3 çorba kaşığı sıvıyağ
         Makarnayı haşlayıp süzün. Sıvıyağı ısıtıp küp doğradığınız soğanları içinde kavurun. Domates rendesi ve küp doğradığınız biberi birlikte sos tenceresine ekleyip 5-6 dakika orta ateşte pişirin. Pul biber, sirke, acı sos ve ince doğranmış sarımsağı ekleyip 1-2 dakika daha pişirip sosu el blenderından (bunun da yazılışı bi acaip :D ) geçirip 1-2 dakika daha kaynamaya bırakın. Süzdüğünüz makarnaları sosa ekleyip 1-2 dakika da birlikte pişirdikten sonra makarnanın kapağını kapatıp 15-20 dakika dinlenmeye bırakın. Sıcak servis yapın (:


          AFİYET OLSUN (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder