26 Haziran 2014 Perşembe

YUMURTALI ISPANAK

        Ispanağın her halini çok severim. Yoğurtlusu, böreği, kıymalısı, yumurtalısı. Uzuuuuun zamandır yumurtalısını yapmamıştım. Aklıma gelince dün akşam yemeğinde ara sıcak olarak yaptım :) Basit bi tariftir. Bu da benden bekar takipçilerime gelsin :) 
  • 2 büyük kuru soğan
  • 1 kg temizlenmiş ıspanak
  • tuz karabiber
  • 8 yumurta
  • 5 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
             Kuru soğanları iri küpler halinde doğrayın, zeytinyağıyla kavurun. Soğanlar kavrulmaya başlayınca tereyağını da ekleyip bir kaç dakika daha kavurup doğranan ıspanakları tencereye ekleyip, tuz ve karabiber serpin. Tencerenin kapağını kapatmadan ıspanakları pişirin. Ispanak pişerken çok fazla su verir, suyun buharlaşması için tencerenin kapağını kapatmamanız gerekiyor. Ispanaklar tamamen piştikten sonra ıspanakların aralarında küçük yerler açıp yumurtaları tavaya tek tek kırın. Yumurtaların da üzerine tuz serpip beyazlarını yavaş yavaş dağıtarak pişirin. Tencerenin kapağını kapatıp 2-3 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra ocağın altını kapatıp 10 dakika dinlendirin. Sıcak/ılık servis yapın.


                     AFİYET OLSUN (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder