6 Haziran 2014 Cuma

TON BALIKLI MAKARNA VOL3.

        Artık biliyorsunuz, Ezgi ton balıklı makarnaya bayılır :))) Bu tarif kardeşimin yokluktan elde ettiği bi tarifmiş, peynirli makarna yapmak istemiş makarnaya uyacak peynir yokmuş tonbalığına çevirmiş. Sosunu tereyağıyla yapmak istemiş buzdolabında onu da bulamayınca krema kullanmaya karar vermiş. Fakat farketmeden muhteşem bi tarif çıkarmış ortaya bizim ufaklık :))) eh ablasının kardeşi, kendi mutfağının şefi. Onun da izniyle tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum :) Malzeme 2-3 kişilik.
  • 1/2 paket penne makarna
  • 2 kutu (160 gr'lık) ton balığı
  • 1/2 kutu çiğ krema (100 ml)
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 1-2 çorba kaşığı ince kıyılmış maydonoz
  • tuz
        Makarnayı aldante haşlayın, süzmeden sıcak suyunun içinde beklemeye bırakın. Yağsız tavaya ince doğradığınız sarımsağı koyup çiğ kokusu çıkana kadar 15-20 sn kavurun. Kavrulan sarımsaklara çiğ kremayı ekleyin. Krema kaynamaya başladığında ince doğranmış maydonozları ekleyip 15-20 sn daha pişirdikten sonra altını kapatın. Makarnayı süzüp sosa ekleyin 1-2 dakika sosla birlikte pişirdikten sonra servis tabağına alıp üzerine yağı süzülmüş ton balığını didikleyerek boşaltın.



        AFİYET OLSUN (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder