13 Haziran 2014 Cuma

VİŞNELİ CHEESECAKE

        Artık biliyorsunuz, özel tatları olduğu kadar özel tatlıları da çok severim. Eh bir şef sıradan tatlardan keyif alamaz değil mi (((: İnanın bu çok keyifli bişey değil, restoranda yemek yemek benim için çoğu zaman işkence oluyor. Koca şehirde balık yediğim tek restoran var ve pizza yediğim de başka bi restoran. Ve inanın kırmızı et yemek istediğimde gidebileceğim tek bi restoran dahi yok! Dünya mutfaklarından bişey yemek mi, dışarıda mı, size kahkahalarla gülerim, ancak ben evde pişirirsem yiyebilirsiniz ((((: Mersin'de dünya mutfağı, daha komik bi fıkra dinlememiştim!!!! Tiramisu bulma ihtimaliniz İran'da alkol bulma olasılığınızdan daha düşük, ya da pişirilerek yapılan bi cheesecake.. Cheesecake diye önünüze koydukları krema ve peynirden oluşan ağır "bişey", tiramisu diye önünüze koyduklarıysa kahveyle ıslatılmış kek üzerine dökülmüş labneli muhallebiden başka bişey değil. Dolayısıyla kaliteli bişey yemek istiyosam kendim pişirmeliyim! NET! Haydi kaliteli bi cheesecake pişirelim (: Kullandığım kap 200 ml'lik bir bardak.
  • 600 gr süzülmüş labne
  • 200 ml çiğ krema
  • 1,5 kap toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özü (ya da 2 paket vanilin)
  • 1,5 kap dondurulmuş vişne
  • 5 büyük boy yumurta
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1,5 paket yulaflı bisküvi
  • 100 gr yumuşak tereyağ
         Vişneleri buzluktan çıkartır çıkartmaz mutfak robotundan geçirin, eğer buzları çözülürse vişne püre haline gelir. Bizim istediğimiz bu değil, cheesecake'in içinde taneciklerin kalmasını istiyoruz. Böylelikle yaptığımız tatlı sentetik bi yapıda olmayacak. Vişne oldukça baskın bi renge sahiptir ve vişneli tatlar boyalı izlenimi yaratmamalıdır (: Cheesecake tabanı için un haline getirilmiş bisküvilerle yumuşak tereyağını hamur haline getirin. Pişirme yapacağınız kabın tabanını yağlı kağıtla kaplayıp taban hamurunu üzerine yayıp kabı buzdolabında dinlenmeye bırakın. Labneyi, kremayı, toz şekeri, vanilya özünü ve robottan geçirilmiş vişneleri birlikte karıştırın. Nişastayı ekleyip karıştırın. Yumurtaları tek tek karışımın içine kırıp çırpmadan yavaşça yedirin. Peynirli karışımı kek tabanının üzerine döküp tezgaha vurarak içindeki havayı çıkarın. Fırın tepsisinin içine kaynamış su doldurup keki içine oturtarak 170 'C de ısıtılmış fırına yerleştirin, 1 saat pişirdikten sonra fırını kapatın. 15 dakika fırının kapağını açmadan dinlendirdikten sonra fırını açıp kekin kenarlarından bıçakla geçin. Böylelikle kek dinlenirken kenarlardan çatlamaz. Kekin kenarlarını kalıptan ayırdıktan sonra fırının kapağını yeniden kapatın ve 1 saat fırın içinde dinlendirin. Daha sonra keki fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelene dek dinlendirin ve buzdolabına kaldırın. Bir gece buzdolabında dinlenen cheesecake'i kalıbından çıkarıp dilimleyerek servis yapın.



            AFİYET OLSUN (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder