6 Haziran 2014 Cuma

FIRINDA KAYISI TATLISI

        Geçenlerde sevdiğim bi komşum bahçesine geçen sene ektiği kayısıların ilk mahsülünü almış, sağ olsun bi tabak da bana yollamış. Ama bu kayısılar bizim kayısılardan değil, sanırım ithal bi fide. Kokusu harika ama tadı yok. O kadar da çok getirmiş ki, yesen yenmiyo atsan yazık. Ne yapsam diye düşünürken annemin ekşi tatlılara olan düşkünlüğü geldi aklıma. Tatlının fikri bi harika, şekerpare çıktığı zaman onunla da yapıcam ama şimdilik bunlarla idare etmek durumundayız :))
  • 10-12 tane iri kayısı
  • 20-25 tane kayısı çekirdeği ya da çiğ badem
  • 3-4 çorba kaşığı toz şeker ya da esmer şeker
  • 1 dal tarçın
  • tatlı kaymağı
        Kayısıları yıkayıp ikiye bölün. Kayısı çekirdeklerini, şekeri ve ikiye kırdığınız tarçını birlikte karıştırma kabına alıp kayısıları ezmeden karıştırın.



        Kayısıları fırın torbasına boşaltıp üzerine bir kaç delik açın. 200'C de ısıtılmış fırında 8 dakika pişirip çıkarın.



        Soğuyan tatlıyı tabaklara servis edip yanına bir çorba kaşığı kaymak ekleyerek servis edin.



        AFİYET OLSUN (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder