13 Haziran 2014 Cuma

PATLICANLI MAKARNA

       Geçenlerde bi takipçimden mail aldım. Dışarıda patlıcanlı makarna yediğinden, çok beğendiğinden ancak tarif istemeye utandığından bahsediyordu. Kremalı gibiymiş ancak krema olmadığından eminmiş, patlıcan da krema kıvamındaymış. Ben de dün fırında karışık kızartma yaparken aklıma geldi ve bu tarifi geliştirdim. Ortaya çok lezzetli bi makarna çıktı. Üzerine son noktada gezdirilen sızma zeytinyağı İtalyan bi esinti kattı (: Akdeniz mutfağını seviyorum ((:
  • 1/2 paket sebzeli makarna
  • 1 büyük patlıcan
  • 1,5 çorba kaşığı labne
  • 1 küçük diş sarımsak
  • tuz, karabiber
  • sızma zeytinyağ
  • süsleme için taze fesleğen
         200 'C lik fırında patlıcanı 1,5 saat közlenmeye bırakın. Patlıcanı fırından çıkarınca makarnayı haşlayın. Közlenmiş patlıcanı ortadan ikiye kesip bi kaşık yardımıyla içini çıkarın ve bıçakla ezin. Sarımsağı tuzla ezip patlıcanla karıştırın. Karıştırma kabına labneyi de ekleyip karıştırın. Labne patlıcanın sıcağıyla eriyecektir. Üzerine haşlanan makarnaları da ekleyip servis tabağına alın. Tercihinize göre üzerine sızma zeytinyağ gezdirip taze fesleğenle süsleyerek servis yapın.


         AFİYET OLSUN (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder