20 Haziran 2014 Cuma

MUZLU PANCAKE

        Günaydınnnnn..... Yazın geç kalkma, tembellik etme ve enerji verip bütün gün sizi ayakta tutacak kahvaltılar hazırlama zamanlarıdır. Orijinal pancake tarifimi biliyosunuz, içinde erimiş tereyağ var. Ama yazın olabildiğince tereyağından uzak dururum. Sağlıksız olduğunu düşündüğümden değil, yazın tereyağ aroması çok ağır gelir. Damağıma sıvanıyormuş gibi, yiyemem. Ama siz isterseniz tarife 1 çay kaşığı tereyağını eritip ekleyerek de pişirebilirsiniz. Tarifteki malzemelerden 12-14 pancake çıkıyo. Tek başınıza yapıyorsanız kahvaltıyı, yanına alacağınız bi bardak sütle akşam üzerine kadar idare edersiniz. Ama kalabalık kahvaltılar için bile yeterlidir, 5-6 kişilik kahvaltılar için ideal miktar :)
  • 1 büyük boy yumurta
  • 1,5 tatlı kaşığı bal
  • 1 Türk kahvesi fincanı süt
  • 1,5 Türk kahvesi fincanı un
  • 1/2 olgun muz
  • 1 silme çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 dolu çay kaşığı toz tarçın
  • tavayı sağlamak için sıvıyağ
           Yumurtayı balla birlikte çırpın. Sütü içine ekleyip karıştırın. Muzu bi tabakta çatalla püre haline gelene kadar ezin. Püreyi ve tarçını karıştırma kabına ekleyip karıştırın. Unu ve kabartma tozunu eleyerek karıştırma kabına ekleyip karıştırın. Kek hamuruna benzer bi hamur elde edeceksiniz. Tavayı ocağa alıp ısıtın, bi peçete yardımıyla sıvıyağı tavaya sürün. Kek hamurundan birer çorba kaşığı tavaya alıp kabarcıklar çıkmaya başlayınca ters çevirin, arka yüzünü de pişirince servis tabağına alın. Bütün hamur bitene dek aynı şekilde pişirmeye devam edin.


                 AFİYET OLSUN (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder