6 Haziran 2014 Cuma

GÜVEÇ

        Güveçin özelliği bütün malzemelerinin çiğden karıştırılıp, kısık ateşte birlikte ve uzun süre pimesidir. Bu özelliğiyle hem Amerikalılar'ın yahnisine hem de bizim tavaya benzer. Bizim güveçi Amerikalılardan ayıran özellikse, sadece ocakta pimesidir, yahni yapımıysa genellikle ocakta başlar ancak fırında biter. Bizim güveçle tavanın birleşimi gibi bişey :) Uygun bi yahni tenceresi aldığımda onun da tarifini girerim :) Şimdilik memleketimden yemek manzaralarıyla devam :))
  • 2 büyük kemer patlıcan
  • 2 orta boy patates
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 9-10 diş sarımsak
  • 200-250 gr minik doğranmış dana eti
  • tuz karabiber pul biber kekik
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı domates püresi
  • 1 ortaboy yeşil domates
  • 4-5 çorba kaşığı zeytinyağ
        Bütün sebzeleri eşit boyda küp şeklinde doğrayın. Sarımsakları soyup ikiye bölün ya da tüm bırakın. Bütün mazemeleri karıştıp tencereye ekleyin, orta ocakta kısık ateşte 1 saat pişirin. 20 dk dinlendirdikten sonra sıcak servis yapın.



        AFİYET OLSUN (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder