Tam yazlık bi İngiliz tarifiyle haftaya başlayalım. Oldukça hafif, lezzetli ve az malzemeyle yapılan bi kurabiye. Adının kurabiye olduğuna bakmayın, "cookie" gibi sert değil. Aslında bilen bilir ben bisküvi severim, kurabiye dediğin ağızda dağılmalı bence. Ama yaz geldiyse öyle bi paket tereyağ kullanılan kurabiyeler kutuda bekleyip bekleyip çöpe gider. Eeee yazın kurabiye yiyemicek miyiz, misafirimize çayın yanında bi kurabiye ikram edemicek miyiz.. Ben edemicem zira dün yaptığım tepsi sabahı görmedi :D Sevgili eşim ve kardeşim kapışarak bitirdi bi tepsi kurabiyeyi :) Bi tane annem için zor kurtardım ellerinden :) Üçer beşer indirdiler mideye :D Size de tavsiyem bu kurabiyeyi yapacaksanız tek ölçü yapmayın ;) Ölçü kabı olarak 100 ml'lik evrensel ölçü kabını kullandım, eğer tariflerimi sürekli takip ediyorsanız size de tavsiyem bu ölçü kaplarından edinmeniz. Ben İKEA'dan 100+50+30+15+5 ml'lik 5'li ölçü kabı aldım. Haricinde evrensel 240 ml ve ölçekleri de artık Paşabahçe dahil her yerde satışa sunuldu. Ama İKEA'nın kapları benim her işimi görmeme yetiyor. Hadi kolay gelsin, tarife geçelim.
- 2,5 kap badem unu (file bademi rondodan geçirerek kullanabilirsiniz)
- 1 kap toz şeker
- 1 kap pudra şekeri
- 2 büyük boy yumurtanın beyazları
- 10-15 tane çiğ badem
AFİYET OLSUN (:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder