21 Haziran 2014 Cumartesi

MANTARLI OMLET

        Hafta sonu gelmişken pazar kahvaltısı için tarif vermeden olmaz :) Mantarlı omlet en sevdiğim omletlerdendir. Hatta Mersin'de Viking Cafe bunu en iyi yapan yerdir diyebilirim. Bu da şefin tavsiyesi olsun size :) Gelelim malzeme listesine;
  • 2 büyük boy yumurta
  • 5-6 adet büyük boy mantar
  • iskambil kağıdı büyüklüğünde 3-4 dilim kaşar peyniri
  • tuz karabiber muskat
  • tavayı yağlamak için sıvıyağ ya da 1 çay kaşığı tereyağ
         Mantarlı omlet normalde kapalı pişirilir, malzemeler yumurtanın üzerine yarım ay şeklinde yayılıp yumurtanın malzemesiz kısmı üzerine kapatılır ve yarım ay şeklinde servis edilir. Ben mantarını bi miktar! bol tuttuğum için açık pizza görünümde pişirdim :) iç malzemesinin miktarını ayarlamak size kalmış.

              Mantarları şeritler halinde doğrayıp yağsız tavada yüksek ateşte soteleyin. Üzerine tuz karabiber ve muskat serpin. Mantarlar piştiğinde kenara alıp tavayı bi peçeteyle silin. Yağı içine koyup ısıtın. Yumurtaları kasede karıştırıp tavaya dökün. Yumurta hafif piştiğinde mantarı ve kaşarı üzerine yerleştirip tavanın kapağını kapatarak peynir eriyene kadar pişirin. Sıcak servis yapın.



            AFİYET OLSUN (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder