14 Haziran 2014 Cumartesi

FIRIN TAVA

        Hem gündüz çaya hem akşam yemeğe misafiriniz varsa akşam yemeğini kolay tutmanız gerekir. Çay davetleri oldukça ayrıntılıdır ve evde misafir varken bütün evi kokuya boğacak yemekler yapamazsınız. Bu günlerde kurtarıcınız fırın yemekleridir. Fırın tavayı önceden hazırlayıp buzdolabında saklayabilirsiniz. Akşam misafirleriniz gelmeden bi saat önce de fırına sürmeniz yeterli olur. Ana yemeğiniz fırında ilgi istemeksizin pişerken siz de başlangıç yemeğinizle, mezelerinizle ve salatalarınızla ilgilenebilirsiniz (: Hatta mezelerinizi de bi gece önce hazırlarsanız sofrayı hazırlamak için de oldukça fazla vaktiniz kalır (: Gelelim fırın tavamızın tarifine, malzeme listesi 8 kişilik.
  • 600 gr mantar
  • 400 gr kuşbaşı dana eti
  • 3-4 patates
  • 4-5 biber
  • 2 büyük domates
  • 3 orta kabak
  • 2 büyük patlıcan
  • 2 büyük kuru soğan
  • 1 baş sarımsak
  • tuz karabiber
  • zeytinyağ
      Mantarları yıkayıp tabanlarını kısaltın. Bütün malzemeleri 3'er santimlik boyutlarda doğrayın. Fırın tepsisinin tabanına yağlı kağıt serin. Etleri tabana yerleştirip, bütün malzemeleri kat kat yayıp tuz kararbiber serpip 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirip 200 'C lik fırına yerleştirin. 20 dakika fanlı fırında pişirdikten sonra fanı kapatıp 30 dakika daha pişirin. Fırını kapatın, kapağı açmadan 1 saat dinlendirip sıcak servis edin.


               AFİYET OLSUN (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder