Bu bake tarifine "ramazan poğaçası" dememin sebebi uzun süre tok tutması. İçindeki malzemeler sizi hızlı acıktırmayacak türden. İçinde rafine şeker yok, tam buğday unu ve peynir var. Tam buğday unu midede şişmeye devam edecek ve sizi uzun süre tok tutacak. Süt ve peynir tok kalmanıza yardımcı olurken dere otu gün boyu taze bir nefese sahip olmanıza yardımcı olacak. İftarda pide ya da ekmek yerine tüketirseniz çok hızlı yemenizi engelleyecek tok bir yapıya sahip olduğundan midenizin uzun süren açlıktan sonra ağrımasını engelleyecek. Yani bu minicik tarif sizi gerçekten hem tadıyla hem yapısıyla mutlu kılacak :) İçine ekleyeceğiniz lor pişerken eriyeceği için içinde peynir olduğu anlaşılmayacak ;) Tariften 24 tane ceviz büyüklüğünde poğaça çıkıyor.
- 200 ml ılık süt
- 200 ml zeytinyağ
- 200 gr lor peyniri
- 1 çorba kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 600 gr tam buğday unu
- 1 silme çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 demet dereotu
AFİYET OLSUN (:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder