Günaydın :) Yaz geldi geleli rafine şekerle arama mesafe koydum. Evet aslında hep olmalı ama bazı tarifler onsuz olmuyor :) Bi de tabii "şeker şekerdir" diyorlar, ha bal ha rafine şeker farketmiyo diyolar. Benimki sadece vicdanımı rahatlatma hadisesi :) Seçim sizin ama bu tarifte aroma veren iki malzemeden biri, dolayısıyla burada rafine şeker kullanmanızı önermiyorum. Bu listeden 12 küçük çörek çıkıyor, 3 gün tazeliğini koruyor. Zaten sadece 12 tane çıktığı için 3. günü görebileceğini de zannetmiyorum ;) Ölçü kabı olarak klasik türk kahvesi fincanı kullandım.
- 1 büyük boy yumurta
- 1/2 silme çay kaşığı tuz
- 1,5 kap bal
- 1/2 kap fındık yağı
- 1 kap süt
- 2 çay kaşığı toz tarçın
- 2,5 kap tam buğday unu
- 1 paket kabartma tozu
Yumurtayla tuzu çırpın. Toz tarçını ekleyip karıştırın. Balı ekleyin ve yumuşayana kadar yumurtayla birlikte çırptıktan sonra fındık yağını ve sütü ekleyip balla tamamen karıştırın. Çırpma işlemini telle yapmanızı öneririm, böylelikle kontrol tamamen sizde olur. Mutfak şefi ya da elektrikli çırpıcı kullanırsanız dokuyu hissedemezsiniz. Tam buğday unu kullandığımız için elemeden ekleyin, kabartma tozunu da serpip malzemeleri karıştırıp kağıt yerleştirdiğiniz CupCake kalıplarına bölüştürün. 170 'C de ısıtılmış fırında 18-20 dakika pişirdikten sonra fırındna çıkarın ve ılıması için zaman verin. Ilık ya da soğuk olarak sütle tüketmeniz şefin tavsiyesidir ;) Eğer oruç tutuyosanız, ramazan boyunca bake ürünlerinizi tam buğday unundan pişirmenizi öneririm. Sahurdan iftara tok tuttuğu gibi iftarda da mideniz için beyaz undan çok daha sağlıklıdır. Hem mide yanması yapmaz, hem de onca saat aç kaldıktan sonra mide özsuyunuzun sizi rahatsız etmesini engeller. Aynı zamanda birden bire çok fazla yemenizi de önleyen bi doygunluğa sahiptir.
AFİYET OLSUN (:
Ps. Bu bir CupCake tarifi değildir, sunum kapları sizi yanıltmasın, sevgiyle kalın ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder