Ramazan yaklaştı, medine hurması bütün market raflarında yerini aldı :) Çocukluğumdan beri ramazanın gelmesini iple çekmemin tek sebebidir bu küçük, buruşuk ve tatlı hurmalar :) Sevgili eşim de bu küçük meyveleri çok sever. Geçen gün atıştırırken; "bununla bi tatlı yapılır mı?" dedi benim de aklıma puding geldi. Hurmayla yapılan çok tatlıya şahit oldum ama hiç biri bize hitap etmedi. Pudingin kremamsı yapısıyla hurmanın tatlılığını birleştirsem nasıl olur diye düşündüm ve bu tatlı tarifi çıktı ortaya. Hurma çok lifli ve kumlu bi yapıya sahip olduğu için çalışması, özellikle de tatlılara dahil etmesi pek kolay değildir. Bu pudingi yaparken de o kumlu yapıyo peşin kabul etmeniz gerekiyor. Çünkü sosunuzu süzseniz dahi o yapıdan kurtulamıyorsunuz. Bu tarif diyetler ve ek gıdaya geçmiş bebekler için de uygundur, çünkü içinde ekstra rafine şeker ya da yapay bi malzeme yok. Ramazanda oruç tutuyorsanız iftardan sonra tüketmek için de oldukça hafif ve lezzetli bi tatlı :)
- 1250 ml süt
- 250 gr medine hurması
- 3,5 dolu çorba kaşığı buğday nişastası
AFİYET OLSUN (:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder