16 Nisan 2014 Çarşamba

TON BALIKLI MAKARNA

       Makarna salataları tamamen kişilerin hayal gücüyle sınırlıdır. Ton balığını da makarnayı da çok severim, elimdeki malzemelerle ikisini yaklaştırmayı da çok severim. Akşama pizza yapıcam, elimin altında mantar ve konserve mısır olunca birden aklıma öğlen için ton balıklı makarna yapmak geldi. Dediğim gibi ton balıklı makarnayı bambaşka şekillerde yaparım, yardımcı malzemelerim bazen mayonez olur bazen karamelize soğan, ama her seferinde ana malzeme bellidir; ton balığı ve makarna (: Bu kez tatlı, acı, tuzlu bir makarna yaptım. Yeni yediğim halde tarifini verirken bir tabak daha olsaydı sanırım onu da yerdim ((((: akşama denemenizi öneririm (: vereceğim malzeme listesi kişi başıdır dikkate alarak malzeme miktarı oluşturun.
  • 1/5 paket küçük boy herhangi bir çeşit makarna
  • 3-4 orta boy mantar
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 160 gr'lık konserve ton balığı
  • 3-4 çorba kaşığı konserve tatlı mısır
  • 1 çorba kaşığı rende kaşar
  • acı sos (tercih meselesi)
  • 1 çorba kaşığı soya sosu
  • tuz karabiber
       Makarnayı bol tuzlu suda pişirme önerisine göre haşlanmaya bırakın. Tavada zeytinyağını ısıtıp bıçağın yüzüyle ezdiğiniz sarımsakları içine atın ve kızarmasını bekleyin. Mantarları yıkayıp ince dilimleyin. Sarımsaklar yağda kızardıktan sonra çıkarıp atın ve mantarları yağa ekleyin. Üzerine tuz ve karabiber serperek kavrulmaya bırakın. Mantarlar pişince soya sosunu ekleyin ve çekene kadar kavurmaya devam edin. Makarna haşlandığında süzüp servis tabağınıza alın. Ton balığının yağını süzüp makarnanın üzerine yayın, konserve mısırı da üzerine serpip mantarları ekleyin. En üstüne de rende kaşarı serperek servis yapın. Ben acı sos kullanmayı çok severim, dolayısıyla üzerine bir kaç tatlı kaşığı acı sos döktüm, acı severseniz knorr acı sos kullanmanızı öneririm (:



          AFİYET OLSUN (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder